fredag 30. desember 2011

Drittdag


Jeg moter meg opp til årets mest bedritne dag. Dagen for oppsummering. Dagen for fest og feiring. Jeg har ikke lyst å feire noe fra dette året. Det har vært bedritent. Sånn. Der kom den. Jeg bare krysser fingrene for at det er nok nå, og at neste år- DET skal bli året sitt det. Slik som jeg tenkte i fjor. Og sånn gikk det.
Har du nyttårsløfter? Jeg har sluttet med slikt. Men jeg pleier gjøre meg noen tanker om hvordan jeg vil leve videre. Om det er noe jeg vil endre. I fjor tenkte jeg at jeg skulle gjøre ting fordi jeg vil, ikke fordi jeg må. Det er en fin leveregel. Selv om vi av og til må gjøre kjedelige saker. Det føles bedre å gjøre noe av eget ønske enn ut i fra forventniger. Og for det nye året- ikke lov mer enn du kan holde. Og vær god mot de rundt deg. Takk for følget, håper du blir med videre. Selv om jeg er lei det meste og full av mørketid. Du er fin.  


Kort og plakater fra Therese Sennerholt. Bilder er lånt fra nettbutikken hennes. 

10 kommentarer:

 1. Veldig befriende å få det ut, tenker jeg. Jeg liker veldig godt det du sa om å gjøre ting fordi man vil ikke fordi man må. Der har jeg endel å gå på, og det er jo gøy for da kan det jo nesten bare bli bedre enn det er allerede. Jeg har hatt som mål i fjor å slutte å løpe etter bussen ettersom det går busser hele tiden og det er helt unødvenig å stresse med. Neste års forsett er å bruke mobilen mindre i sengen. Det må vel bli bra. Større planer enn det er jeg altfor pessimistisk til å drive med.

  SvarSlett
 2. man kan kanskje prøve å bli mer positiv eller??
  kjipt å ha den innstilling, at alt er bedritent.. blir jo deppa av å lese bloggen din..

  SvarSlett
 3. Kjære anonym over: så du leser blogger for å komme i godt humør? Blir provosert av anonyme som vil at alt skal være så koselig, sånn er ikke hverdagen heller. Ønsker deg et bedre år i 2012. Jeg synes ikke 2011 har vært spesielt bra sånn globalt heller. Alt for mye dritt om skjer. Vi får se framover og håpe det blir bedre. Godt nyttår til deg!:)

  SvarSlett
 4. Hurra, mer kontraster i bloggland.
  Takk Hanne. Og ja Biff, jeg kunne også blitt flinkere å skill emeg fra mobil. Og data.

  Kjære anonym, det fine er at man tar egne valg her i livet. Og man velger selv hva man vil lese, se, høre og tro. Så jeg velger da å ikke lese sukkersøte blogger der alle er sååå lykkelige og gjør sååå mye kooselig. DET blir jeg deppa av. Men jeg vet livet er mer enn det man viser. Jeg gidder ikke en gang kritisere det. Jeg vil ikke bruke energi på å lese glansbilder. Jeg bare dropper å besøke slike. Og om du blir deppa av å være her, kan du jo bare besøke noen andre. Synd at jeg ikke kan få deg i godt humør. Men det er heller ikke min oppgave. Jeg gjør dette fordi jeg har lyst, og ikke fordi jeg må. Og fordi det er fint å fokusere på noe så uviktig og jålete, i en ellers tung hverdag. Det er også meningen å vise at det er ok å ha det bedritent, at det er ok å være lei og at det er ok å være opptatt av uviktige saker som interiør og stæsj.Samt at man kan bruke det tunge til å gjøre noe fint. Flytte fokus.
  Ha en lykkens flott dag, og godt nytt år!

  SvarSlett
 5. Nyttårsløftene har jeg også gitt opp for mange år siden men ser alltid lyst på året som kommer.Vi går mot lysere tider vet du og jeg er sikker på at du får et bedre år enn i fjor,uansett..Det er du som bestemmer og du er vakker!:O))klem

  SvarSlett
 6. Rinafina! (Okeei, den har du nok hørt før...men jeg måtte bare...) Kan ikke la være å kommentere dette. Jeg liker innlegget, og spesielt svaret ditt til anonym. Til tross for at min blogg sikkert er en slik som du helst ikke leser,så er jeg veldig enig med deg. Send vedkommende over på besøk til meg. ;) Jeg og familien min lever nemlig på en rosa sky.

  Keep up the good work.
  Håper 2012 gir deg det du drømmer om... :)

  SvarSlett
 7. Great post :) You're so right!

  SvarSlett
 8. Jeg digger deg!! Og elsker bloggen din. Og kommer til å fortsette å lese hver bidige post i 2012 og.

  Neitakk til sukkersøte, blomstrete, pastellfargede, vi-er-så lykkelige-at-jeg-spyr-på-deg-blogger. Den som aldri er deppa må ha en type diagnose.

  Godt nyttår til deg RareRina!!

  SvarSlett
 9. Hvordan skal vi vite at vi er lykkelige hvis vi aldri noen gang er ulykkelige? :)

  Vi er ikke flate, vi er berg og daler. Muntre og alvorlige, ansvarsbevisste og vimsete, glade og sure, sinte og tilfredse. Bloggen din er landskapet ditt...den som beveger seg i det kan ikke klage over terrenget.

  Og forresten...Godt Nyttår! :)

  SvarSlett

Fortell, har du noe på hjertet?