mandag 19. desember 2011

So last season




Man kan da ikke avsløre årets julegaver. Men fjorårets kan man alltids tipse med. Hva med å mekke en granola, slik jeg gjorde i fjor?  Etter at jeg selv fikk en i gave tidligere. Jeg måtte få oppskrift. Og jeg deler gjerne med deg. Jeg kan se en slags kjede her. 



  • Det anbefales mindre honning enn i oppskriften, som jeg vanligvis dobler (så kanskje 300 til 350 g). Det er ogå viktig å røre i massen på stekeplata så den ikke blir brent. Det lønner seg antagelig å bruke to stekeplater hvis du dobler. Nøtter er dyre på dagligvarebutikker, men prøv på innvandrersjappe.
    150 g store havregryn
    25 g skivede mandler
    25 g hakkede valnøtter
    25 g pekannøtter
    25 g sesamfrø
    25 g gresskarfrøkjerner
    25 g solsikkefrøkjerner
    200 g honning
    2 ss solsikkeolje


    Bland det tørre. Varm forsiktig opp honning og olje. Bland godt. Hell blandingen jevnt utover en stekeplate og sett inn på midterste rille på 175 C i ca 20 min. Rør i blandingen underveis. La de stivne før du knekker de opp.
    Dette er godt med yoghurt og papaya eller annen frukt. 

    Snafs i vei. 


3 kommentarer:

  1. Tusen takk for oppskrift! Sånn granola spiser jeg liksom bare på kafeer og slikt, så kanskje dette er en god idé å lage selv. Og kanskje det blir julegavene til neste år. :) God jul!

    SvarSlett
  2. Granolaen hørtes god ut, men jeg lurer egentlig mer på hvor du har fått tak i de glassene? Jeg lette etter det her i Tromsøbyen i dag (eller, helst sånne med metallhengsel), og finner ikke.

    SvarSlett
  3. Glass med metallhengsel tror jeg at jeg så på Claes Olson. Glassene over med skrukork kjøpt ejeg på Britts Boutique. Håper du finner!
    Veldig fint med spiselige gaver, sant?

    SvarSlett

Fortell, har du noe på hjertet?