torsdag 7. oktober 2010

Køben

Frokost på café og shopping i små butikker på Nørrebro.
Lunch på cafeen Laundrette. Café og vaskeri. Genialt. Deilig, varmende gulrotsuppe med chili.

Kul cafè i gata til Den blå hal. Lett lunch før en dag på markedet er lurt.
Den blå hall er en hall full av loppis. Skulle hatt bil. 
Pulsen steg da jeg så en kasse med sengetøy. Ble noen kilo i kofferten kan du si.

Alle sykler i København. Har du bil er du ut. 
Anbefaler å leie sykler, man føler seg som en innbygger og kan bare flyte med. Men lær deg trafikkreglene. Spør en lokal en.

Gjør yoga på Hamsa Yoga studio. Ligger på Nørrebro. Deilig avbrekk fra byens larm. 

Husflid var stas, men dyrt. 200 kr for et sengetrekk fra 70-tallet. Heldigvis fant jeg loppis også.
 
Nørrebro er best. Mye kult for øyet. Litt N.Y. over det hele. 
Rullebåndsushi. 200 kr. Plukk og spis så mye du orker. 
Min vebnninnes såpeholder. Ad hoc er kult. 

Ellers var vi innom Grønlykke, mye fine farger og snurrepipperier for de som liker bokstaver, mønstret papir, Tolix, Rice og annet stasj. Litt mye av det gode, men morsomt å oppleve. Kryr av fine butikker overalt. Kjenner jeg ble mettet av å se. Du vet når du har sett saker på blogger, og ser dem i virkeligheten. Da blir man mett. Greit sånn. 

Vi var mest i området Nørrebro og sentrum. Urban outfitters og Monki anbefales på klesfronten. Urban outfitters har også utrolig mange kule småsaker- alt fra kort til bøker via kopper med bart og fart. 

Opplevde så mye, mange fine inntrykk. Fine motiver over alt. På min reise ble jeg mer bevisst den virkelige verden, og har bestemt meg for å bruke mindre tid her inne. Håper jeg får det til. Blir nok en liten pause herfra i alle fall. Kjenner at jeg trenger fokusere mer på det jeg har rundt meg nå.  

Tjolahopp!


Copenhagen was great. 

9 kommentarer:

 1. Heisann!
  Du har vært innom alle mine favorittsteder i Køben, jeg er spesielt hekta på den Blå Hal.Kan anbefale Gamle B&W også, det er et enda større bruktmarked som ligger ikke så langt fra Blå Hal.Billigere og større:)
  Koselige Køben, jeg digger at de sykler uansett hvor de skal!Folk i dress og damer i høyhælte sko, alle sammen sykler:)
  Kos deg med pause, håper allikevel du ikke forsvinner helt her inne.Digger bloggen din:)
  Ha en finfin kveld!

  SvarSlett
 2. Henger meg på Andregasellen her! Såg ut som en fantastisk tur! Så håper jeg også at du tar turen innom bloggen i ny og ne. Jeg liker den så godt, men har full forståelse for ditt valg. Det stjeler mye tid!

  SvarSlett
 3. Åja...ikke forsvinn helt da du! Det ville være utrolig synd. Men har likevel forståelse for pausevalget ditt. Kos deg med den virkelige verden, så kanskje bloggen kan få en liten og naturlig plass i den, in the end. På gjensyn!

  SvarSlett
 4. ÅÅÅ fine Nørrebro.har bodd der en stund,men er altfor lenge siden jeg har vært der nå. Digget den såpeholderen! Kan defitivt skjønne blogpause. Er det litt jeg og. Og det er ganske fint i grunn. Men skulle likt å sett hav du finner på med stoffene. ha enfin kveld rarerina! Og du! Får du ikke tak i folie kan jeg kjøpe for deg og sende til deg om du vil:-)

  Fin kveld! (PS! Du vil bli vist..vet bare ikke når desverre..)

  SvarSlett
 5. så flott køben"rapport" Fikk så absolutt lyst til å reise dit ja:)

  SvarSlett
 6. Dejlige billeder fra København, og sikke en erkendelse du er nået frem til! Jeg forstår dit ræsonnement, men er ked af, at jeg ikke skal læse dine fine indlæg her. Måske senere... Og det kan være godt at tage et kig på virkeligheden. Kender godt det med at få set for meget på tingene BAG skærmen...
  Vi ses:) Puk

  SvarSlett
 7. Åh..gud..jeg skulle ønske jeg hadde vært med deg!! En perfekt "ferie" med påfyll for hjerte og sinn :)

  SvarSlett
 8. Takk for koselige kommentarer damer!
  Jeg er ikke helt borte. Er bare ikke like aktiv på bloggefronten som jeg har vært til nå. Men jeg er innom, og jeg er her fortsatt. Klarer ikke dy meg. Hodet blir bare litt fullt av inntrykk, og jeg trenger litt tid til å bare roe ned alle ideene tror jeg.... om det går.
  Nå er det gangoppussing og produksjon som står på tapeten. Forteller mer snart!

  SvarSlett

Fortell, har du noe på hjertet?