lørdag 14. november 2009

Gøy på landet

I og med at jeg hadde fri fra jobben i går, reiste jeg tidlig inn på hytta sammen med min nevø. Vi tok bussen i fantastisk mørketidsvær, sola skinte såvidt på fjellene og sier som smått farvel før den tar seg en pause fra nord. Vel fremme på hytta fikk vi servert rykende fersk seimølja av min pappa og mamma. Jeg fant fort ut at jeg ville samle bilder til bloggen min, og begynte på min skattejakt. Det var ikke langt mellom funnene gitt. Jeg legger bare ut noe av det for å ikke overdrive helt. Min mor har samlet på mye, og hr en stor forkjærlighet til antikviteter og fine saker fra familien. Heldigvis har hun tatt vare på mye av det jeg ikke husker lenger, og gamle minner strømmet på. Nå er jeg fylt av nostalgi


Fantastisk nydelig sangbok med de gamle, kjære sangene. Og de nydelige bildene! Disse må jeg gjøre noe ut av...Hurra, tinghylla mi! Den skal få seg et strøk maling og mange fine papir inni. Etterhvert....Hvem trenger loppemarked og bruktbutikker når man har en mor som har tatt vare på alt?


Dette fine sursildglasset fikk jeg med meg hjem i sekken. Deilig sild til jul.

Ønsker meg disse nydelige boksene!


Spisskammerset er et slags museum

Noen av mammas kjære skatter på hytta

Fantastisk! Flere kommoder fylt av gamle duker som jeg får ta med meg hjem. Her skal det sys.


Retro. Kasetter fra før min tid. Må høres.


Puslespill fra Portveien 2. Som jeg elsket det barne-tv! I helga lekte jeg og min nevø med dette gamle puslespillet i papir.
Og disse nydelige papirdukkeklærne. Lurer på hvor dukkene har blitt av? De er så nydelige! Ser det er mye på nett av disse, skal jammen ta og printe ut et par på stivt papir.


I dag gikk vi en nydelig skogstur og endte opp på Julemarkedet på Jægervatn. Der var det skikkelig trivelig og tradisjonelt, med lester og lefser og annet julemesseaktig. Ikke alt falt like godt i smak hos meg, men jeg fant noen fine strikkaplagg. Helt herlige farger, og tenk så mye tid som ligger bak slikt arbeid! Jeg kjøpte også aniskringler hos kakedama, samt hjemmelaga krøkebærsaft. Mmm!

Min kusine strikker og tover herlige lester. Har allerede et par votter fra kolleksjonen, de er herlige på kalde dager.
Husker du disse? Skikkelig bestemorting! Min farmor lagde slike dorullholdere. Ikke helt min stil, men de bringer frem gode minner om min snille bestemor...

Har hatt en fantastik fin hyttetur sammen med min mor, far og nevø. I kveld blir det vin med venner, og i morgen enda en julemesse. Jippi!2 kommentarer:

  1. Å så masse fiiiiint! Kan tenke meg til at mamman din er glad for at noen endelig bryr seg om alt det hun har samlet - da var det liksom verd det!! Heldig er du.. Har jo vært på den hytta og vet hvilke skatter som befinner seg der - sikle..

    Koselig at du vil være med på min giveaway!
    Klem.

    SvarSlett
  2. Hei - takk for hilsen på min blogg. Veldig hyggelig om du finner veien til "Et marked" på lørdag! Forresten, så masse morsomme saker du har formidlet her:)

    SvarSlett

Fortell, har du noe på hjertet?