lørdag 22. mai 2010

Tægging


På vandretur i nærområdet knipset jeg disse taggingene. Dette skaper debatt og engasjerer. Mange er mot- og kanskje derfor blir det mer? Vil de provosere? Si ifra? Markere seg? Dette er (det jeg tror heter) tagging, og som lovens lange arm vil ha fjernet. Som Bare Egil sier, det er ikke no fint og det er dyrt å fjerne. Skriblerier og krot. 

"Hvis du syns tægging er så jævlig tøft kan du ta og tægge deg sjæl i rævva!" 
-Bare Egil Band-  Hør låten her

Jeg var nemlig ute for å knipse bilder av denne fine piecen som er bak matbutikken. Et piece er som et bilde. Her har gruppa Liloco fått utfolde seg lovlig, og det pynter virkelig opp en tom murvegg. 


Skulle ønske byens grafitti-elskere fikk dekorere flere stygge bygg i byen (og de er det en god del av), busser, søppelbiler (ja der har vi allerede en kul i byen), tunneler. Så slapp de kanskje å kludre til på ulovlige steder og irritere folk. 
Dette er fra Helsinki. Stilig arbeidsbrakke.

Dette er en stor piece på et av byens utesteders vegg. Forseggjort og fargeglad. Bilde tatt med iphone i de sene nattetimer-derav bildekvaliteten. 
Hans Nomad var festivalkunstner under Buktafestivalen for noen år siden. Han er skater og grafittiartist. Han iproviserer frem sine verk med malerull, men det likner grafitti i uttrykket. Elkika har en stilig sengegavl laget av han. Det er et verk fra Buktafestivalen som fungerer vel så fint som sengegavl. 
Se han dekorere et rom i Tromsø Kunstforening her.

Jeg vurderer å lage meg veggbilder av stilig grafitti. Men må bare finne noe som passer først. Angrer på at jeg ikke kjøpte et verk av gatekunstnerne i SoHo New York. De tagget på sider fra New York Times. Kult.

I took these pictures to show you some ugly and some nice graffiti. I would like to have one or three on my wall, if I could find something that would fit in.

2 kommentarer:

 1. ...Jeg synes det er noe fasinerende med slik kunst jeg, og jeg blir lett trukket mot slike kunstverk.
  Synes det er flott at noen bruker denne måten å uttrykke seg på, dine bilder er veldig gode eksempel på at dette er k u n s t.

  Fargesprakende, presise og kule verk.

  Synes det er super kult å bruke dette som bakgrunn når man skal ta bilder feks. Blir en vanvittig tøff kontrast:)

  SvarSlett
 2. Det er kult med forseggjorte bilder og graffiti synes jeg. Så digger jeg jo Bare Egil da. Han er ikke helt riktig....ler meg skakk av han!

  SvarSlett

Fortell, har du noe på hjertet?