lørdag 27. november 2010

Noe på gang

Smakebiter fra det store gangprosjektet over to etager. Klikk her om du vil se noe av den gamle gangen. Har tatt tid. Mye jobb i å rive brystpanel, skrape gammel tapet, pusse, sparkle, grunne, legge veggfornyer, male, male male. Og bannes.
Det går fremover. Men vi får ikke helt avsluttet enda. Mannen er ikke fornøyd med de slette veggene. ALDRI kjøp Jotuns veggfornyer. De kan ikke males eller tapetseres over, selv om det står på pakken. Og Obs bygg fortsetter selge dem til tross for flere klager. Dumminger. Veggen begynte gå i oppløsning da vi begynte med andre strøk!
Gangprosjekt 1 oppe og trappeoppgang er klart for veggpynt. Ting tar tid. Trappa er ikke ferdig malt enda. Jeg liker de umalte, rustikke trinnene. Vi får nå se hva de ender opp som. Sort eller tre. Har vært en lang vei ang trappa. Hadde til og med kjøpt inn gulvbelegg til trinnene. Men nå har snillepappa pusset alle trinnene ned, og v har prøvemalt to. Blir fint uansett hva.

I hjørnet utfor dassen skulle vi liksom ha verdens kuleste tapet. Men det gikk ikke fordi Obs solgte oss teit veggfornyer. Tror jeg skal ta meg en runde med Jotun faktisk. 
Alt er malt i fargen Chi. Slik som hele huset. Jeg liker det rent.  Skal ikke male på leeeenge nå. 1 1/2 år med panelmaling inne og ute er ikke sååå gøy. Men fint har det blitt. Nå driver jeg harde forhandlinger for å få Muutos tredots på veggen i gangen. Og en tavlemalt plate fra gulv til tak. Ser det for meg!

Some unstyled sneak peaks from our big paintingproject in our hall. It´s not all done yet, but it´s getting there. What a job. I´m not going to paint anymore for a long time. 1 1/2 year of painting is enough. Now I´m trying to talk my man into getting som Muuto dots for one of our walls. And a big chalkboard from roof to  floor. He´s not that into fancy changings, but I think it will work in the end. tapet

8 kommentarer:

 1. Åja, trinnene så rustikke og fine ut mot alt det sorte og hvite nå. Kanskje fint å ha de umalte. Likte formen på trappen din også, enkel og vakker!
  Så frustrerende at obs ikke har peiling på hva de selger!? Jeg har også bommet kraftig etter råd fra dem. Men nå har jeg lært og søker råd hos gamle erverdige farvehandlere som har holdt på i hundre år ;-) Det blir SÅ flott hos deg til slutt, gleder meg til å se! Fin helg til deg.

  SvarSlett
 2. Åhhhh, TEITE Obs da!
  Takke for tips, ska aldri bruke veggfornyer(har ikkje hørrt om det før eingong :o))

  Ser ut te å bli flott da, lykke te videre med prosjektet :o)

  SvarSlett
 3. Jeg har akkurat hatt malere i mitt oppussingsprosjekt og de har brukt veggfornyer. Resultatet har blitt veldig bra. Men, grunnarbeidet har vært møysommelig.. En operasjon med tetting av hull, neste runde med rullesparkel, så pussing, rullesparkel igjen, pussing og deretter tapetfornyer. Til slutt to strøk maling. Utgangspunktet i bunn var strie som skulle bort..

  SvarSlett
 4. Vi var innom Fargeriket og snakket med dem. De solgte en annen type veggfornyer, så det er hos Jotuns feilen ligger. Samboer er meget nøye i skraping og sparkel og alt det der, så grunnarbeidet er det ikke noe å si på. På Obs sa de rett og slett at de var klar over feilen, men de fortsetter altså å selge dette fra Jotun. På Fargerike har de sluttet med dette merket etter klager, og har altså en i bedre kvalitet. Vanligvis sjekker vi alltid med fagfolk-og ved dette unntaket brant vi oss skikkelig. Godt vi ikke hadde bestilt tapet før!

  SvarSlett
 5. LEKKERT..
  ååå..Det blir liksom ikke mer delikat en hvite flater synes jeg.. LEKKER kontrast til "rarerina stilen"
  Veldig fint synes jeg..
  Flinke dere er..
  Skjønner det har vært/er litt av en jobb..
  Da er det ekstra godt å se sluttresultatet :)

  SvarSlett
 6. Så irriterende med dum veggfornyer!
  Er sikker på at gangen deres blir fiiin uansett! Du er flink og kreativ og har så flink en mann!

  Muutos knaggene anbefales. Innkjøpt i svart her og kommer nok opp til jul - forhåpentligvis. Vurderer å male veggen først meeen får se om jeg gidder.

  Ha ei fin adventshelg vennen. Savner deg og vil være lemme :)
  Muss muss

  SvarSlett
 7. Kjempefint blir det! Men så superirriterande med dårlige varer! Kjenner eg nesten hissar meg litt opp på dine vegne!! Ta gjerne kampen med Jotun - dei store produsentane kan vere så arrogante!!

  Lykke til med resten da! Og - muuto sine knaggar er superfine, så lykke til med den kampen;-)

  Klem

  SvarSlett

Fortell, har du noe på hjertet?