onsdag 28. september 2011

Lys

Det ble ikke regn. Riktig enda. Det er nok bare å nyte så lenge vi kan. Jeg gleder meg ikke sånn veldig til mørketid, dvale og vanskelige lysforhold. Vurderer ekstra blits til kameraet, men vet ikke om det er så lurt å prioritere det nå. Økonomisk sett. For dette er jo tross alt bare en blog. Men det er så gøy å ta bilder. Hm. Noen anbefalinger om fotografering i vintermørke, uten å få stygge blitsbilder?

I wil miss the sun when it leaves for winter. I try to appreciate  it as much as I can. I´m not looking forward to total darkness from november to january. Most of all I will miss taking nice photos. Any advice? 

7 kommentarer:

 1. Så utrolig kul den vasen var!!

  0 kompetanse på blits desverre ;)

  SvarSlett
 2. Hei.
  Du kan prøve en Zeh bounce, en liten plate du setter på blitzen som sprer lyset og gir mer naturlig lys.Se zehbounce.com. Jeg kostet på meg et godt, fast objektiv som slipper inn mye lys. DET er gull verdt spør du meg! :) (Nå vet jeg ikke hva du bruker).
  Liker bloggen din!

  SvarSlett
 3. Hello, I live on the other side of the world at the tippy bottom - Tasmania. I've just moved here and spent my first winter here, it wasn't as dreary as I thought it would be. We didn't get total darkness, sunrise around 8am and setting at 4pm. As for advice - maybe being my first proper winter I soaked it all up. Enjoy it and I would love to see some winter photos. :D

  SvarSlett
 4. Noen ganger lurer jeg på hvor uendelig stort hus eller leilighet du bor i. For du har så mye vakkert, og det er så mange forskjellige bilder av ting og tang. Jeg forundres for hver post du legger ut. Og det liker jeg. Keep going. :)

  SvarSlett
 5. Takk for mange fine tips. Og ros! Huset er passelig stort. For stort for bare oss to egentlig. Derfor går mye av tiden til å sulle rundt, flytte på saker, omorganisere stæsj og ta bilder fra ulike vinkler og utsnitt. Uviktig, men sånn er det.

  SvarSlett
 6. Slike fotolys skal være supre å bruke i mørketida, har en sånn på ønskelista:
  http://www.lowel.com/ego/
  Alternativt kan man lage sin egen lysboks:
  http://www.maya-b.com/?p=159

  SvarSlett
 7. Smart! Men jeg kan ikke putte sofa og sånt inn i den boksen man kan lage selv... Noen som har erfaring med slikt?

  SvarSlett

Fortell, har du noe på hjertet?