tirsdag 27. april 2010

ENJO-tid for vårrengjøring sa du?

Enjo er miljøkluter du kan vaske med. Jeg bruker ingenting annet. De er miljøvennlige, enkle å bruke og gir et godt og sunt innemiljø. Det sies at de kan redusere astma- og allergiplager. De er hygieniske, rengjør i sprekker og ujevnheter, og fjerner bakterier opptil 99%. Du sparer penger da rengjøringsmidler er ikke nødvendig. Du sparer tid med effektiv rengjøring. Og det beste: Du sparer miljøet for 90% kjemikalier.

Den skånsomme rengjøringen beskytter underlaget. Ingen emballasje, og det er pant og resirkulering på alle produkter. Høres dette for godt ut til å være sant? De har 18 års kunnskap og erfaring! Her i gården er det slutt på vaskemiddel og annet giftig tøv.

Vaskekosten er genial, kan reguleres i lengden slik at ingen slipper unna helgevasken. Den er enkel i bruk, kan låses og åpnes alt etter om du ønsker en fleksibel mopp under sofa eller avstivet for å vaske tak. Vindusvaskeren er også super. Kaldt vann, sveip av og tørk striper med tørkepapir. Vips!  
Alt er fargekodet. Orange betyr tørr. Super klut til tv, stereo, vinduskarmer, bilderammer, lamper...alt som er støvete! En hanske og en mopp. Tørrmopp gulvet istedenfor å støvsuge- det virvler bare opp støvet. Først tørr klut. Deretter blå. Om du gidder. Orange holder i massevis for helga. Bare rist og bank klutene ute etterpå.
Hvitt er til badet. Vasker badekaret, vasken og hylla samt vegger i dusjen med denne votten. Kun kaldt vann på. Tørk av med den andre tørre kluten. I do kan du bruke enjokost med fettløsende middel som de også selger. Jeg er fri. Derfor velger jeg Ecover som Prix selger. Den er grønnere enn annet de selger. Og lukter friskt av mint. Pluss for det! 

Blått er vått. Spray litt vann på gulvet og mopp over. Kluten er for ekstra støvtørking, og den siste er til glass. Kun vann på, og speilene blir skinnende rene.

Grønt er til kjøkkenet. Den store kluten tørker jeg av benker og bord med. De svampliknende er til gryter og ekstra skitne evt fettede saker. Vasker ovnen innvendig med skuresvampen og skuremiddelet Enjo selger. Og ja, det løsner! Ingen kjemikalielukt, bare rent. 


Det koster litt, men se på det som en investering. I helse og miljø. I tid. Du trenger ikke kjøpe vaskemiddel lenger. Og klutene kan du vaske på 30-40 grader i maskin. Mine er ca 4 år, men like gode. Og så er de jo litt fine å se på også, må du innrømme? Du kan bestille fra deres nettbutikk eller samle folk til et party hjemme hos deg? Da får du samtidig vasket litt, da hun demonstrerer klutene. Smart. I tillegg får du en vertinnegave.

Noen spør om jeg ikke savner lukta av såpe og vaskemiddel. Det lukter jo ikke rent!? Men som Enjo-dama sa da hun hadde party: 
Lukter det såpe på toppen av fjellet? I skogen? Ved sjøen? 

I love my cleaning stuff from Enjo. No soap, just water. Just check it out. You´ll never regret.

3 kommentarer:

 1. Fascinerande...så mange fordelar! og så va de til og med fine å se på..
  Eg lurte forresten på kass størrelse du lagde fatboyslimen i? :-)

  SvarSlett
 2. Måler aldri og bruker ikke mønster,får stopp av det. La en dyne dobbelt og klipte etter det. Sånn ca 100 x70 cm. Kan med fordel være større om du skal ha voksne/store barn til å sitte oppå. Morsomt at du skal lage!

  SvarSlett
 3. Loooove Enjo! Nyter å vaske badet uten å omkomme av vaskemiddellukt!!

  SvarSlett

Fortell, har du noe på hjertet?