tirsdag 20. april 2010

Help- I need somebody

Help. Not just anybody. Help.

Jeg har prøvd å trekke om en gammel lampeskjerm fra helgas loppis. Men det ble ikke bra med tekstillim for å feste kantene på innsiden av skjermen. Lim overalt og gris. Det ble ikke bra med dobbeltsidig tape heller, stoffet festet seg ikke. Og nå har jeg tråklet stoffet fast i skjermen oppe og nede. Jeg synes ikke det ble veldig fint akkurat. tenkte sy med maskin men skjermen gikk ikke under maskinen. Hvordan gjør du det?

10 kommentarer:

 1. Lampa di ble jo kjempekul! Hadde de utfordringene da jeg skulle trekke om en bruktkupp-lampe. Endte også opp med å tråkle på det nye stoffet. Problemet mitt var at sømmen vistes når jeg slo på lampa:( Så jeg endte opp med å kjøpe en ny lampeskjerm til slutt, og lampa ble tusen ganger dyrere enn tenkt. Sånn går det når man er utålmodig med grunnarbeidet...Forøvrig kul blogg du har, her kommer jeg til å komme innom flere ganger. Ha en fin dag!

  SvarSlett
 2. Jeg har brukt tekstillim på lampeskjermer jeg har trukket om, når det er en "ordentlig" skjerm under. Men først så bretter jeg inn stoffkanten og syr jeg den på maskin, så da blir det egentlig fire lag stoff+lampeskjermen når jeg bretter stoffet rundt kanten på skjermen. Så setter jeg lim på både kanten av stoffet og lampeskjermen, men venter til det har tørket litt før jeg presser de sammen og setter klesklyper rundt kanten for å holde de på plass.

  Hvis jeg bare har skjelettet så bretter jeg først stoffkanten så stoffet ikke frynser, syr den på maskin og til slutt syr den for hånd med "usynlig" søm.

  Man må bare ha tålmodighet :)

  PS. Når man trekker om bare skjelettet er det greit å sy fast et ensfarget stoff på innsiden, så blir det mønstrede stoffet seende penere ut når du skrur på lampen.

  Lykke til!

  SvarSlett
 3. Heisan! Jeg er ny på bloggen din, men liker den kjempegodt og må tilbake igjen. Har bare erfaring fra å trekke om en ny lampeskjerm. Da brukte jeg rett og slett skolelim (rikelig!) som jeg smurte utover med fingeren. Klippet til stoffet i kantene slik at det foldet seg ca 0.5 cm på innsiden og klemte det inntil. Det gikk kjempefint. Stoffet mitt var ganske tynt, så det var kanskje det som gjorde susen!?
  Kjempefin blogg du har, virkelig inspirerende :-)

  SvarSlett
 4. Hei jeg kan like stilen din!! Jeg kan desverre ikke hjelpe deg med lampekrisa, men lykke til.
  Ha en fin dag :D

  SvarSlett
 5. Hei hei!!
  Jeg ville definitvt brukt spraylim.. Brukes til stadighet og er super!!!
  http://solutions.3m.no/wps/portal/3M/no_NO/EU-HomeLeisure/Home/ProdInfo/HomeImprovement/SprayAdhesive/

  Hva har du gjort med ledningen for å få den orange? Lampen var knallkul:)

  Klem fra Idyll

  SvarSlett
 6. Den ble da pen! Det er sikkert bare du som "ser" ulumskhetene siden du vet hvor de er. Jeg har brukt limpistol jeg på en skjerm jeg lagde, tørker så fort så man slipper å sitte å holde. Vet ikke om det er den mest "proffe" måten å gjøre det på, men det sitter dønnfast ihvertfall:)

  Maya

  SvarSlett
 7. Heisann!
  Kom på at har et tips etter å ha strippa noen små lampeskjermer: De var delvis limt og sydd, men tipset er at det var viklet bomullsbånd rundt metallet, som stoffet var sydd fast eller limt fast i. Tror båndet var limt også. Stå på! :D

  Forøvrig trakk jeg disse skjermene om med hvite strømpebukser som jeg tredde på og limte litt i kanten. Enkelt og gøy. Nå sitter de på prismelysekrona på soverommet. Gøy med enkle løsninger.

  Ellers må jeg si spraylim og limpistol hørtes ut som bra tips!

  SvarSlett
 8. AH!!
  Fant blggen din i dag, og vips har jeg fått ny yndlings blogg :) Lekkert, lekent og bare så min stil :) Inspirerende :)
  klem fra Katrine

  SvarSlett
 9. Man surrer bomullsbånd stramt rundt skjelettet og syr for hånd. Det er gammelmåten, men mye arbeid : )

  SvarSlett
 10. Så mange fine tips! Tusen takk. Jeg skal prøve når jeg får lyst igjen, foreløpig får den stå på loftet og vente litt...
  Det er en gammel skjerm, ikke bare skjelett. Tror det blir spaylim, evt litt superlim/limpistol under tråklasømmen. Neste gang skal jeg prøve sytips, får se om jeg har tålamod til slikt. Her skal det gå unna Gunnar!
  Har lyst til å skifte ut de tre skjermene på min trompetlampe, da blir det nok gammelmåyen med å surre bånd. Det vil nok ta sin tid. Eller vet der e om noen som selger slike skjermer?

  SvarSlett

Fortell, har du noe på hjertet?