onsdag 22. september 2010

Skattekrakk



En krakk. Et nattbord. Et oppbevaringsmøbel. Laget av bestefar, fylt med bestemors broderioppskrifter. Og dette fant jeg nå, mange år etter lagring. Og superoverraskelsen da jeg løftet på det blå trekket:

En fantastisk superdupertøff treeske. Etter krigen tok man det man hadde for å lage møbler. Her har bestefar snekret ben på en kasse, laget lokk- og vips: et nattbord med oppbevaringsplass. Som bestemor pyntet litt på med blått trekk, så det skulle passe til sengeteppet. Jeg husker disse, men har aldri løftet på stoffet før nå. En skjult skatt. 

Jeg vil beholde den som den er, uten trekk. Trekke om lokket.  Eller oppbevare magasiner i? Papir? Leker? Usikker. Begynner jo å hope seg opp med krakker i huset nå.

I inherit this stool some time ago. Now I´ve discovered this wonderful wooden box underneath the fabric. Even more beatiful! My grandfather nailed some feet on it after the war, made a lid- and then they had a night table combined with room for storing. I want to keep it as it it, but I´m note sure yet what to store in it. You can see what my grandmother stored. I like this. Unfortunately my chairs and stools are starting to fill up our home.

8 kommentarer:

  1. åhhh! for en overaskelse:))Såå kul!!!

    veronika

    SvarSlett
  2. Den var jo kjempetøff!! Og så moro å ta vare på noe som er laget av en flink bestefar :-)

    SvarSlett
  3. Hehe, så kjekk overraskelse!!!

    SvarSlett
  4. For en overraskelse! Heldige du!

    SvarSlett
  5. Excellent find!! Literally sitting on dynamite! Maybe you can put some wheels under it like here: http://emmas.blogg.se/2009/july/nursery-inspiration.html

    SvarSlett
  6. Fnis, har samme treboksen (uten ben) stående oppå Billyen. Har mast på sambo om at den bør i boden. Men har den blitt trendy uten at jeg vet det? Og gjør det meg til den dårligste trendspotter ever? :-)

    Men du kan jo ta av bena, hvis ikke det er helligbrøde. Og ha den som magasinholder.

    SvarSlett
  7. Ja det er nok trendy. Ser mange har magasiner, plater eller leker i dem. gjerne med hjul på. Ikke funnet ut om min skal beholde ben eller ikke enda. Ikke ta den i boden! De er fiiine. Trendy eller ei.

    SvarSlett
  8. Det er som at finde guld.
    Guld med historie.

    Glædelig torsdag.
    Kirsten

    SvarSlett

Fortell, har du noe på hjertet?