fredag 12. mars 2010

Dypt savnet fredagscafé

For en tid tilbake innførte vi et nytt begrep i venninnegjengen: Fredagscafé. Det har også hendt at det har hett lørdagscafé og til og med mandagscafé. Så ofte vi får til tar vi oss en tur til favorittkaffebaren KaffeBønna. Men med en gjeng bestående av karriærekvinner, en småbarnsmor, turnusarbeidere og emigrerte studiner er det ikke like lett å få det til å klaffe for alle. 
Det er ingenting som er så godt som å gå inn i helga med en kanelbolle og kaffelatte i magen. Spesielt godt er det å innta dette sammen med blide fjes, slarv og fnising slikt jenter best kan. 
Denne helga får jeg lage min egen kaffe. Trist uten Kaneles. Jeg orker ikke bake heller. En kraftig forkjølelse vil ikke slippe taket, så jeg må nok "holde ræva i ro" som de sier her nord. 
Denne fine stunden hadde jeg og venninner på favorittbakeriet Åpent Bakeri i Oslo. Da jeg bodde i byen var jeg titt og ofte innom på Frogner og nøt et rundstykke med hjemmelaget syltetøy på. Mmm! Men på det nye bakeriet i shoppegata har de ikke det gode, gamle syltetøyet. Men kanelboller derimot. De er helt fantastiske. Myke, klissete og søte. Aj aj karamba. 
Det er mye jeg liker på Åpent Bakeri. Visst har de deilige bakevarer. Men flott interiør også. Herlig togstasjonsklokke. Kunne tenkt meg en slik lampe over spisebordet hjemme...
...og en stor, sort tavle. Vurderer å tavlemale en stor plate og bare ha stående fra gulv til tak. Men det spørs.
Og de stolene....Sukk. Fine fine. Har ikke sett slike før. Noen som vet noe om dem? De hadde virkelig gjort seg i spisestua! Om så bare en.

3 kommentarer:

 1. Hei:)

  så fin blogg du har:)
  God helg:)

  SvarSlett
 2. Så koslig! Håper du er frisk til neste fredag da:) God bedring og god helg!!

  Ps på bloggen vår kan du nå vinne en kul kaffekanne dere kan ha til fredagskaffen, tipper du vil like den gule:P

  Ha en fin kveld da.

  Klem Johanna

  SvarSlett
 3. hej!!

  så fint du har här!!

  underbart bageri, vilken inredning!!
  jag är så sugen på en vägg med svart tavelfärg men jag har inte hittat någon bra plats...

  lamporna har jag köpt via en annan blogg. www.donablogg.blogspot.com

  tyvärr har hon inga lampor kvar men det är vanliga grislampor så du kan ju försöka googla....

  ha en fin helg.

  //anna-malin

  SvarSlett

Fortell, har du noe på hjertet?