søndag 14. mars 2010

GjørDetSjøl (DIY) Veggbilde


Jeg har "lagd" et nytt veggbilde i stua.
Til nå har vi hatt dette som vi lagde for noen år tilbake. Stoffet er fra Marimekko. Jeg har brukt samme fremgangsmåte som sist, men spart meg endel arbeid siden jeg nå la det nye stoffet rett utenpå den ferdigkutta og vattkledte plata.

GDS
(GjørDetSjøl)
DIY er engelsk. Jeg liker norsk. 

Først må du ha en plate i den størrelsen du ønsker. Du kan få den skjært til hos en trehandler om du ikke har en handyman eller er handy selv. Bruk gjerne vatt under, det får du hos tøyforhandlere. Vatten bør gå rundt plata og festes bakpå. Bruk en møbelstiftepistol om du har. 
Mål opp stoffet, og prøv deg frem. Motivet endrer seg ettersom du flytter på det.
Riv eller klipp stoffet i ønsket størrelse. Husk å ha en god kant å feste på baksida.
Brett stoffet rundt plata. NB. Husk å ha vatt på plata først. Da får du en mykere overflate og finish.
Jeg festet stoffet med knappenåler langs kanten. Det gikk an siden jeg hadde et trekk på fra før. 
Fold hjørnene stramt og fest med nål.

I og med at vi ofte endrer på veggpynten her i gården, valgte jeg å feste stoffet med knappenåler på baksiden. Men hadde det vært første gang hadde jeg stiftet med møbelstifter´n. Baksiden ser nå slik ut. Vi har festet en stålstreng litt over midten som skal holde bildet oppe.
Stoffet er fra serien SaraLisa hos Ikea. Et slikt veggbilde får du for under et par hundrelapper. Avhengig av metervareprisen da. Lykke til!


I´ve redesigned our old walldecoration a little. I only changed the fabrics from an old Marimekko fabric to this new one from Ikea. You can do it too. All you need is a big canvas or wooden sheet, a stapler, some batting and your favorite fabric. Good luck! 

3 kommentarer:

Fortell, har du noe på hjertet?