onsdag 17. mars 2010

Min MUSEs hjem

Det var ikke tilfeldig at jeg havnet inn i bloggverden. Elkika har lenge sendt meg bloggrull på bloggrull og bilder til idésamlingen.  Etterhvert skjønte jeg at det bare var å lage seg en egen blog. Sammen kommer vi opp med utrolig mange forslag til hva vi kan lage og gjøre. Min kollega og venninne er superkreativ og dyktig. Vi simpelten bobler over av idéer sammen, vi videreutvikler forslag og gir hverandre feedback. Hver gang vi har fått til noe kreativt i heimen sender vi hverandre bilder og er superstolte av oss selv. Elkika er min inspirasjon, min samarbeidspartner, min venninne, kollega og  MUSE. Siden hun ikke har egen blog har hun her åpnet sitt hjem for oss. Et hjem med personlighet og stil. Og mange lure idéer.
Elkika har et superstilig soverom. Sengegavlen er egentlig et kunstverk fra Buktafestivalen for noen år tilbake. Den tyske skateren og grafittisrtisten Hans Nomad var festivalkunstner og dekorerte store deler av Telegrafbuta med dødningehodekaniner og annen grafitti. Vatteppet på senga har tidligere tilhørt Elkikas bestemor, og puta har hun sydd av sine barndomsgardiner. Bildene på veggen er selvmalt. Og som du ser liker Elkika å ta seg en strekk på spiker, lese og se på verden.

Vi hadde et spraye-lekedyr-prosjekt for noen uker siden. Synes neshornene gjør seg veldig godt på Elkikas bildevegg. Noe av kunsten på veggen har Elkika laget selv, resten er kjøpt på reise eller gaver.  

Puter sydd av gamle gardiner. Elkika har trykt på sitt favorittdikt skrevet av Inger Hagerup.

Bildet på den fremste veggen har Elkikas mor tegnet som tenåring. Lampa har Elkika laget selv, og bildet på kjøkkenet har sønnen i huset malt.  Det må være noe i morsmelka.
Kjøkkendetaljer. Vi starter øverst: Vinkartongskjuler decoupaget av Elkika. Gamle bestemorkopper. Kakeboks fra svigermor, og spraylakkerte gorillaer.  Og designertoy kjøpt av meg i Helsinki. Morsomt at noen an bli så glad for en liten plastkanin!
Lurven liker å henge på kjøkkenet.
Heldig datter med superkreativ mamma som syr sommerfugler til veggen. Speilet har Elkika med seg fra egen barndom.

LilleKika leker med mammas gamle dukke. Noen hjemmekreerte leker har det også blitt. Tall- og bokstavplansjene tegnet Elkika til eldstemann for mange år siden. Sengetøyet har også LilleKikas oldemor sovet i. Og puter puter puter.

Fin oppbevaring er tingen. Elkika er en ræcer på symaskin for tiden.
Stoffene er fint stablet i et slags fargesystem.
Denne supertøffe sysakeroppbevaringen har hun laget av krus-emballasje malt med tavlemaling. Smart smart! Du skjønner at denne dama er min MUSE?
Tavlemalt eske og hjemmesnekra nålepute. Legg merke til at det ikke bare er bøkene i bokhyllen som er fargesortert hos Elkika... 
Supertøff metallboks decoupaget med røffe tegneserier av favorittegneren Enki Bilal


Du vil nok få se mer til Elkika. Jeg prøver å oppfordre denne kreative dama til å blogge selv, men foreløpig vil hun gjesteblogge hos RareRina. Dama er full av herlige idéer! 


My good friend and colleague Elkika has opened her home for us. She´s such a creative spirit, and I really like her personal styled home. Most of her stuff is homemade by Elkika. You´ll get to meet her again I would think. 

7 kommentarer:

 1. Så flott heim! Snakk om kreativ dame!! Du får helse så mykje!

  IJ

  SvarSlett
 2. Fantastisk spennanes hjem! Vi vil se mere :-D

  SvarSlett
 3. Jeg fikk helt godhetsfølelse for Lurven!

  SvarSlett
 4. Ho må jo lage egen blogg!!! Hils ho fra me og si at vi venta på bloggen hennes!!! Det va jo ho som introdusert bloggverdenen for me også :)
  Flinke fine dama!

  SvarSlett
 5. Hun må begynne å blogge ja! Ser frem til flere bilder fra henne!
  Liker bloggen din også, har nettopp oppdaget den :)

  SvarSlett
 6. her var det mange lure og morsomme løsninger - en kreativ dame dette!

  SvarSlett

Fortell, har du noe på hjertet?