onsdag 10. mars 2010

Hjemmemekka påskepynt

Jeg er sterkt i mot bruk og kast-mentalitet. Jeg hadde mange ufreshe påskeegg liggende, som jeg bare så på og pakket vekk hvert år. Du vet, slike du kjøper i butikken-med påskeharer og kyllinger på. Men nå er problemet løst.


Dette er noe av det fineste jeg har laget synes jeg. Jeg elsker fargene og de individuelle mønstrene. 
Først malte jeg eggene med hvit hobbymaling. 
Så var det å rive biter fra servietter og papir og lime på med decoupagelakk. Husk å ta vekk de underste lagene av servietten, bruk bare det øverste. 
Dette er fine gaver å gi bort. Du kan gjøre dem enda mer personlig ved å lime på bilder og fine ord. Og legge noe snopt eller fint oppi.
Jeg gleder meg til å ta frem påskepynten! Jeg blir glad av disse fargene. 
En annen dekorativ påskepynt er papirvimpler. Klipp ut i det papiret du ønsker, gjerne med trykk på begge sider. (Om de ikke har det, lim sammen papir først). Sy sammen. Voila! Liker du fugler, ugler, elger, rever eller andre former-tegn, klipp ut og sy.
Det aner meg at årest påskeegg vil få et lite preg av sort og hvitt. Servietter og inspirasjonsegg kjøpte jeg på Granit på Grunerløkka. Forresten en helt fantastisk butikk for oss som liker enkel, praktisk oppbevaring og basisklær i økologisk bomull. 


Last year I redesigned these eastereggs. I can´t stand to throw away things just because I don´t like the way they look. So I painted some old eggs white and glued on some nice napkins using decoupage-glue. This year I guess my eggs will get some black and white details.

10 kommentarer:

 1. For et vakkert påskeegg! :)

  Erika

  SvarSlett
 2. Fy søren så stilig!! Jeg har ingen påskeegg enda, men dette fikk jeg lyst på! Kjempefine farger og mønstre. Hadde jeg hatt mange fine servietter og papir skulle jeg jammen lagt et selv =) Så kreativ og flink du er!

  SvarSlett
 3. hei - så fin idee - enda en grunn til å kjøpe decoupagelakk ( har noen gamle tre - serviett holdere jeg tenkte jeg skulle shine opp også. Gleder meg til å titte innom bloggen din igjen!!

  SvarSlett
 4. Alt kan decoupages! Mindre pene serviettholdere, vinkartongskjulere, pappesker, kjøleskap, vinduskarmer, bokhyller, permer, lampeskjermer, tekstiler (men med egen decoupeglakk for slikt)...det du måtte ønske.

  SvarSlett
 5. hei du - foresten - kan jeg låne bilder fra siden din - når jeg har lyst - selvfølgelig ved å linke til siden din??? Eller vil du at jeg skal spørre for hvert enkelt bilde???

  SvarSlett
 6. Om du bruker flere bilder i et innlegg holder det å si at bildene er fra meg og linke til min blog. Om det er flere bilder men i ulike innlegg vil jeg gjerne at du linker i hvert innlegg. Så morsomt at du vil bruke bildene og linke da! Nå ble jeg glad.

  SvarSlett
 7. Heisann! For en herlig blogg du har!!
  Kunne tittet her inne myyye lengre, men nå venter visst køya:)
  Klem Bird

  SvarSlett
 8. det var absolutt verdt det å ta pause fra oppgaven for å lese dette innlegget, om det var lurt er jo en annen ting.. eggene var kjempefine, både de med farger og de i sort-hvitt. kanskje jeg må gå meg en tur til olav ryes plass snart :) ha en fortsatt fin dag!

  SvarSlett
 9. selvsagt linker jeg HVER gang!!!

  SvarSlett
 10. Flotters!
  Jeg har lyst til å lage flere egg nå, men må vente på pakke fra posten. Har bestilt kvikk kropp, hode uten bomull, frie luftveier og lysere stemmeleie...Enn så lenge blir det bare å legge ut innlegg her, surfe litt rundt og holde stompen innendørs. Mest mulig i ro. Akkurat den biten er vanskeligst.

  SvarSlett

Fortell, har du noe på hjertet?