torsdag 18. mars 2010

Tripp trapp tresko

Koffer? Why? Hvorfor? Porqoui?
Hvorfor kjøpte jeg ikke disse i Helsinki? Var det fordi jeg ikke hadde vent øyet til dem? Jeg har en teori: Det vi ikke liker ved første øyekast, men ser mer og mer av med tiden- det vil vi etterhvert begynne å like.
Nå vil jeg ha et par Swedish Hasbeens. De hadde vært perfekte vårsko. Spesielt inne på jobb.
Jeg får heller ønske meg noen fra årets kolleksjon. Regner med at Swedish Hasbeens kommer til å slå an utover våren og sommeren. 
De tre bildene over er lånt fra Fitts and Company´s blog. Skoene er også omtalt i det engelske Grazia magazine.
Det er jo bursdag snart og lov å håpe. Jeg ønsker meg et par av disse. Ser at butikken Ho Milla i Henningsvær fører dette merket. Hurra! Eneste i NordNorge.

I want sa pair of Swedish Hasbeen. This is the story:
Her name was Anita and she was the hottest mum in all of southern Sweden in the 1970’s. While smoking Camel she screamed at her kids until her curlers fell out and just looked fabulous in her white high-heeled clogs. One summer day in 2006 we found the shoes she wore (300 pairs of red, white and black beautiful clogs from the 70’s) in the basement of an old clog factory in the neighboring village and brought them to Stockholm. So for all these people that shared our love for Anita’s wooden shoes and for ourselves we started Swedish Hasbeens.
The shoes are handmade and individual. That means that no pair is exactly alike. The shoes are made in the same hand-manufactured way as in the 70s. They are produced with natural grained leather. The soles are made of wood, which is a hard but fragile material.
Our ambition is to continue to release more incoherent and fun shoes and stuff inspired by Hasbeens that once ruled the planet. The Hasbeens toffels, bags and belts are based on original 70’s models and are made of ecologically prepared natural grain leather since it’s the most beautiful and the highest quality at the same time as it’s environmentally friendly.They are still handmade with respect for people and the environment in the same small Swedish factory since the 1970's. Our production methods and material are kind to nature and people. Happy toffels make happy people.

9 kommentarer:

 1. Hei og hopp! Tok meg en titt her inne og var en fornøyelse! Det var noe kjent med din teori i forhold til at man må venne seg til å se ting. Og så må jeg si at jeg synes du har et fiffig bloggnavn!

  SvarSlett
 2. Det var flotte sko:-) er helt enig med teorien din, spesielt når det gjelder klær.. typisk når jeg ser noe nytt: " Nei, det der kommer jeg aaaldri til å gå med.." noen måneder senere trakker jeg rundt i de samme "teite klærene".. hehe.. jaja godt man har lov å ombestemme seg her i verden;-)

  SvarSlett
 3. Åh ja, de er stilige, og ser ganske så behagelige ut også :-)

  SvarSlett
 4. Det har tatt meg litt tid å få øynene opp for disse også. De er jo herlige- jeg ser det nå. Kanksje ålreite på jobb også de....hmmm. Vil ha ihvertfall :)

  SvarSlett
 5. Lurer på hvordan de er å gå i, om de er veldig harde og tråkke på...

  SvarSlett
 6. Det sies at de er gode å gå i. Er lagt plast under tresålen. Jeg har et par gamle klomper som vi kaller det(tresko) og de er gode å traske i. Iallefall til postkassen.

  SvarSlett
 7. Hei hei...

  Da har jeg googlet meg frem til bloggen din Rina ;)))

  Jeg falt pladask for disse skoene første gang jeg så dem, og bestemte meg for å få fatt i dem til butikken - Ho Milla i Henningsvær.
  Det har vel noe å gjøre med at jeg vokste opp på 70-tallet med en mor som gikk i slike sko. Jeg som liten jente elsket å "låne" dem. Pyntet meg med fine kjoler, smykker og sjal + sko som var aaaaaltfor store og gledet meg til jeg skulle bli voksen og bruke sånne fine ting selv...
  Og nå er de altså tilbake, og jeg er stormforelsket <3 <3

  Ikke bare er de kule, de er faktisk veldig behagelige også! :-D
  Jeg brukte nesten ikke annet i fjor sommer. Spesielt på jobb (men så var jo jeg nesten ingen andre steder enn på jobb heller hele sommeren...)
  De er ikke kjempegode å gå langt i, det er jo tresko, så harde er de.. Men sålen har god "fotform" så de er behagelige nok til moderate turer ;)) Skal man bevege seg raskt over lengre strekninger, anbefales joggesko eller noe litt mykere...
  Til "by-bruk" er de perfekte. Så Rina, de holder litt lengre enn til postkassen... ;))
  Det er ikke plast under tresålen, det er en pålimt gummisåle. Denne beskytter tresålen for slitasje. Og det er viktig! Faller den av, eller limet løsner må det fikses, ellers kan tresålen slites ned og trøs skjev!
  Den gjør også at skoen er nesten lydløs...
  Den klakker nesten ikke i det hele tatt ;))


  Og en ting til - de er organiske, og miljøvennlige ;))
  Hvis man blir lei av dem - og det kan man bli, for dette er sko som varer leeeenge hvis man tar godt vare på dem - så er det bare og grave dem ned i haven, og de vil med tid og stunder forsvinne...
  Men et bedre forslag - som min mor gjorde - Ta vare på dem så dine barn kan arve dem! ;))

  Er det noe dere lurer på, eller om dere vil shoppe, så finner dere meg her:
  http://www.facebook.com/pages/ho-Milla/72505880239?v=photos&ref=ts#!/pages/ho-Milla/72505880239

  Hasbeens-hilsen fra Ho Milla ;))

  Lone C

  SvarSlett
 8. Jeg digger tresko, har hatt det i mange år. Men mest som til og fra postkassen-sko, samt sko på jobb til jeans. Har to par i kuskinn og et par i sølv. Men mine er av norsk merke, og tradisjonelt design, altså lave.

  SvarSlett

Fortell, har du noe på hjertet?